Thursday, 8 July 2010

Full of bitch.

When life is a bitch.

Kau ada kawan. Banyak weh, banyak merata. Kau tak setia pada satu and jump to others sebab macam takut perkara yang sama terjadi lagi. Ditipu, back-stabbed, fitnah, cakap lepas, stok yang mulut dengan kaki lebih kurang. (Ekspresi tak puas hati adalah dengan membahan satu-sama lain) But then kita lupa yang kita semua tak punya masa untuk sit back and relax, cerita ketidakpuasan hati masing-masing. Instead, kita pilih untuk menjauhi masing-masing. But yea, we know we do love each other.

When life is a bitch, kau macam out of control tau. Kau macam menyesal gila banyak masa terbuang when you were teenager and tetiba kau nak redeem semua tu sekali. Dulu aku selalu tipu boyfriend aku. Yelah aku mengaku, banyak kali. Sampai stok Mak aku pun dah menyampah gila nak bersubahat.

"Mak, nanti dia call Mak cakap Awin tidur k"
"Yelah"


"Mak, Awin nak lepak Awwal. Kalau dia call Mak kata je Awin tidur"
"Ish kau ni kan"


"Mak, Awin nak pergi lepak minum. Dia call Mak cakap Awin tidur tau tau"
"EH KAU NI KAN. AKU HARI HARI PERGI MASJID NAK PAHALA KAU SURUH AKU MENIPU UNTUK KAU TAMBAH DOSA. ORANG AJAK PERGI MASJID TAK MAHU. KELUAR SAMPAI PAGI JADI HANTU BOLEH"
"K fine taknak tolong takpe"


(Padahal dia tolong jugak. Hehe okay Mak, meh cemolot sikit)


Random friends. Some of them benci aku. Some of them bolehlah get along dengan aku. Barangkali, sedikit saja dari mereka yang tulus. Dan majoriti, depan senyum fake belakang kutuk-kutuk macam cibai, for sure, tak tipu. Macamlah aku tak tahu. Dunia ni macam sempit gila untuk membenci dan dibenci. Kadang-kadang macam kesian je nak simpan perasaan benci pada orang, tapi bila baru je nak buang perasaan benci gila babi (sebab benci tu macam dah lama sangat berkepuk dalam dada and when every single moment I saw them, rasa macam nak terajang automatically) mesti yang dibenci tu buat lagi perkara yang dibenci.

Haih.

When life is a bitch, aku rasa semua keparat. Semua fucked up. Semua macam bangsat. Orang kool asyik nak kawan dengan orang kool, orang cantik kawan dengan orang cantik, yang tak cantik tak kool, blah. Bila kau macam loud, huru-hara sikit je, orang pandang slack. Kalau macam kau kawan dengan artis je kau kool, apa lancau.

Biasalah, realiti memang dah termaktub kalau bakat dan segala penat lelah kau tu dikurniakan Tuhan. Lepastu kau pun jadi makin demand dan kekwat berlagak diva. Tapi kalau tanpa supporters, kawan-kawan yang buang masa, tukar shift kerja, bergolok gadai nak tengok dan jenguk kau mula-mula before you were nothing tu? Kau lupa?

Ah bodoh. Lantak kaulah.

Aku rasa macam pelik. Walaupun aku bising, poyo sikit, tapi nanti kalau aku bagitau orang kata perasan. Okay fine takpayah cakap sebab ia mungkin menyinggung perasaan rockstars and other 'celebrities'. Tapi thanks lah sebab add as a friend padahal kita tak bercakap pun. I've been your fan once. Masa zaman aku bodoh dan diperbodohkan. Zaman aku rebel dan tak tahu permulaan untuk hidup dewasa akan lebih sucks.

Well, when life is a bitch...

Kau tak ada banyak options. So, masa pun suntuk. So, semua kena kejar, grab grab, punctuality, loyalty dan semua positive vibes dalam keadaan ready dan alert! So, trend hari ini, no money no talk. Kalau kau cukup cantik molek, tergolong dalam skinny girls, commercialkanlah diri. Semua kena kerja keras cari duit, aku pun kena cari duit sebab banyak tanggungjawab. So, starting from today, I'm gonna make some plans. (Insyallah, cite pidon nanti harem apa pun takda haha)

Okay fine. Since aku dah lama tak merepek sejak tak ada PC kat rumah. Maka, hari ni dah puas sikit. Even it doesn't make any point at all, at least aku tak kacau orang. Aku cakap pasal aku. Ingatkan aku. Sebab aku pelupa. Walaupun aku tak crack, manusia biasalah cepat leka. Aku cakap pasal aku. Bukan kaulah babi. Perasan.







7 comments:

  1. Kadang2 bila cakap and buat macam apa yang kita nak, baru puas hati tu lebih sikit dari biasa..

    ReplyDelete
  2. ramai manusia perasan tape mereka tak sedar....

    ReplyDelete
  3. life is a bitch.
    but mak,tetap sentiasa comel!
    yeaaah

    ReplyDelete
  4. standing ovation. well expressed :)

    ReplyDelete
  5. Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

    ReplyDelete