Wednesday, 6 October 2010

Sweet escape.

I decided not to write anything about my previous relationship not because I'm an egoist bitch like you said. I cuma tak ada masa. Blog pun berhabuk. I'm broke as usual. Tapi kali ni lagi teruk. Tabung dah pecah. Cuma tinggal syiling seposen seposen. I'm ignoring my healthy meal and routines. Vitamin C I habis. Semalam makan sardin yang semalam semalam. Most of the time I tahan lapar. Tapi I tak kurus pun. Maggi habis. Period datang? Fikir dulu nak beli pad ke tak. I tak tahu apa I fikir haritu sampai I tergosok gigi pakai pencuci muka.

But yet, this ain't drama. I'm happy tho.

Aku pakai cantik. Keliling aku dijaga dan terjaga. Semuanya menyambut. Siang dan malam aku dihujani senyum dan cawa tanda. Cinta yang kau kejamkan tu Tuhan balas selepuk kasih sayang menduyun. I found my perfect strangers out of sudden. Kau tak rasa ke aku perlu raikan kebebasan aku? Betapa meriahnya hidup aku lepas dari azab yang aku cipta sendiri?

Alah, culture shock?

Orang kata, bila bercinta semuanya indah. I blame myself for everything. Every single thing. From A to Z. From the first year to the fifth year. Aku salahkan diri kenapa terlalu bagi muka. Salahkan diri kenapa suka memberi dari menerima. Salahkan diri kenapa jadi pengutip. Salahkan diri kerana terlalu memaafkan.

BOO AWIN BOOOOOO!

I akan rindu you.
Akan selalu rindu you.
Rindu bau you, rindu senyum you.
Rindu maki hamun caci maki sepak terajang you.
But please baby, don't interrupt me while I'm ignoring you?

Aku macam mabuk. Semuanya macam mimpi buruk dalam lena yang panjang. It was like, meletakkan diri dalam koma yang teruk. Yang lama, yang lemah, sebab diri sendiri tak mahu bangkit. Dan bila sekali bangkit rupanya realiti tu..

MasyAllah, jauh lebih indah.


15 comments:

  1. awin bz betul. lama x update.

    =)

    Selamat berlari!

    ReplyDelete
  2. ol d best for ur sweet escape!
    (:

    ReplyDelete
  3. saya pon sedang bangun...
    saya juga pemilik hati bodoh yang letakkan diri dlm azab cinta seusia 5 tahun..


    kita sama..
    cuma indah realiti tu masih sy tak RASA
    sbb sy baru tersedar dari koma
    dan cuba merangkak bangun guna kudrat sendiri..


    ya
    Allah maha adil..
    pasti ada kebahagian utk kita yg sabar..


    terus kuat awin

    ReplyDelete
  4. Awin.

    Maafkan diri sendiri dulu baru boleh move on *hugs*

    ReplyDelete
  5. Kak Hidd. Awin sedang maafkan diri sendiri. *hugs*

    ReplyDelete
  6. awin,
    i pun pernah melaluinya.sakit ,lepas rasa sakit hilang,terus rasa kosong.

    skarang bahagia sorang2,lega,tp dlm hati mmg rasa numb,kosong.

    tolong,nak kawen....

    ReplyDelete
  7. kisah kita sama. dari setiap genap penjuru bucu.

    apa yang awak tulis, really moved me.
    thanks. sekarang saya dah dapat rasa keindahan memang betul didepan mata. sebelum ni selaput2 kesedihan tu sengaja saya letak depan mata. @_@ sengaja membiarkannya menghalang saya bebas, betul2 bebas, sebebas status saya kini.

    saya lupa, bebas itu indah.

    thanks for this entry.


    good luck for me, good luck for you.

    ReplyDelete
  8. mohon quoteskan kata2 awak untuk seseorang ya. terima kasih.

    ReplyDelete
  9. berkunjung...

    visit me at selendangkasih.blogspot.com

    salamesrabadi from rosliza roslan

    ReplyDelete
  10. Sampai terpejam mata baca ayat terakhir. Senyum sendiri sebab faham apa yg dirasai.
    Tahniah.

    ReplyDelete