Monday, 4 June 2012

Bad girl for bad people.

Photobucket

Rasanya tak terlambat nak ucap terima kasih for the great lunch I had last week with Kementerian Pengajian Tinggi and all the bloggers. (My first blogger gathering and I couldn't promise if it would be the last). So here, I wanna share my thoughts.

Setiap hari kita belajar. 

Dari mana kita mula. Di mana kita akan tamat. Setiap hari kita mengeluh. Atas benda yang kita tak mampu laksanakan. Atas usaha kita yang disia-siakan. Masa aku jejak kaki dekat Marriott tu aku rasa macam dah salah. "Apa aku buat kat sini sial?" The same feeling I had when I got the email. 

I should thank KPT for the opportunity. Well, aku masih samar-samar tak faham apa yang mereka perlukan. Or maybe aku faham apa yang mereka perlukan tapi apa yang aku ada sampai diperlukan mereka. Jadi aku ambil keputusan untuk cuba. Apa yang aku belajar, tak pernah pun aku tahu to be a blogger akan ada kursus. So they asked, "Sejak bila tulis blog?" "16?".

Krik krik.

Ouch. Selain daritu aku jumpa kawan baru yang rata-rata tulis blog as a diary. Cakap pasal makan. Cakap pasal fashion. Cantik-cantik semuanya. Aku jarang baca blog orang so put the blame on me. Aku masih old-fashion, bila marah-sedih, buka blogspot, write new post, publish, aku off. I didn't see any benefit of writing melainkan Nuffnang? Haha.

Seriously, aku tak promote blog dalam Facebook atau Twitter. If you know me well, I don't talk about blog in real life. Jadi macam mana kamu boleh anggap aku seserius ini bila kat luar? Oh well maybe sekali? This one random girl tegur aku dalam club yang bising dengan hiruk pikuk muzik "Are you gadisjahat? I read your blog since school!" Aku ambil masa untuk jawab yes or no and aku mengaku. 10 minutes right after that, aku bertumbuk dengan random mat rempit sebab dia kurang ajar. 

Yes, not a very good introduction.

Siapa je nak baca blog ni? Its an old blog. Cerita pasal hari-hari rebel sejak sekolah, masalah percintaan yang tak sudah-sudah, masalah kawan-kawan dadah, masalah perempuan-perempuan yang kononnya  cari gaduh and they they thought I have so much time to write about them? Lol. Kebanyakkan yang baca benci aku. They keep coming back to read more. The fact that I am so in love with my haters.

Secara positifnya, aku terima. Sejak aku dengar KPT will brings benefit to ibu tunggal. I'll take that. Kalau kata orang nak ambil kesempatan dalam kesempitan, I'll be the bitch. 

Good or bad, depends on you.

4 comments:

  1. peoples opinion.. macam2.. yang penting kita lagi tau sape diri kita kan..

    ReplyDelete
  2. hey i'm that random girl. and i still read your blog. :)

    ReplyDelete
  3. under KPT ? macam mna tu ?

    ReplyDelete
  4. sis im ur silent reader..u r just like me..tulis blog bile marah sedih..tak suka promote blog..because takot menyakitkan hati org..
    the thing is u sgt berani publish..sy tak mmpu..marah sedih hanya simpan sebagai draft..kadang2 rase loser jugak..pengecut sebab takot org kecik hati dgn sy..kdg2 rase sgt hipokrit sbb hnya publish post2 yg gembira saje..sedgkan post sedih duka marah semua draft..huhu..how i wish to be brave person like u..

    ReplyDelete